Voor wie?

Ben je op zoek naar een plek om met behulp van passende begeleiding weer grip op je leven te krijgen, dan is De Kapberg in Hengelo misschien een passende plaats voor je.

Ons zorgaanbod is geschikt voor jongeren vanaf 13 jaar en jong volwassen. Neem contact met ons op, wanneer je denkt dat Zorgmanege De Kapberg passende mogelijkheden biedt. Lees meer over onze doelstelling.

Passende en persoonlijke begeleiding staat centraal.

Doelstelling.

De doelstelling die gekoppeld is aan het verblijf bij De Kapberg is (sociale) activering, motivering en begeleiding naar het vinden van het juiste traject voor wat betreft scholing (bij schooluitval), werk en hulpverlening. Daarnaast is het binnen deze trajecten veelal ook een passende dagbesteding. Ook kan het een onderdeel zijn van een behandeltraject binnen de GGZ.  We streven naar het optimaliseren van de individuele ontwikkeling en verbeteren van het welzijn.

Tjeerd Buitinga, buiten aan het begeleiden.

Ervaringen.

Hier vind je ervaringen van cliƫnten van Zorgmanege De Kapberg.

Ik vind het fijn dat de begeleiding, de therapie en het werken aan school onder een dak is. Iedereen heeft hier respect voor elkaar. Leuke en gezellige mensen om je heen. Keuzes om je hoofd leeg te maken door bijvoorbeeld iets met de paarden of iets voor je zelf te doen.

Ik leer nieuwe dingen. Er is altijd wat te doen. Mijn zelfvertrouwen groeit. Rond tien uur altijd een bakje koffie of thee en leuke gesprekken hebben. Ik voel weer ruimte in mijn hoofd om straks weer naar school te gaan. Dikke 10 voor de Kapberg.

de ervaring van een jongen van 16.